Ouderwets avondje lachen tijdens een cabaret show

Theater doek gordijn
Ouderwets avondje lachen tijdens een cabaret show
Door RobZ op 27 mei 2024 - 14:06 Gezellig met je vrienden een avondje ouderwets lachen is altijd leuk om te doen, even de sleur van het dagelijks leven van je af lachen. Nederland kent genoeg goede cabaretiers, die je op internet of live kunt bewonderen. De leukste cabaretiers hebben we voor je op een rijtje gezet, train je lachspieren maar alvast.

Cabaret mag je omschrijven als een populaire vorm van amusement. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van grappen maken, dans, zang en verhalen vertellen. De meeste mensen kennen cabaret vooral van een oudejaarsconference. Bij cabaret gaat het om verhalen met veel humor, maar toch zit er een serieuze ondertoon of maatschappelijke kritiek in. Ben je tijdens een casino spelen online een gokje aan het wagen, is het tussendoor goed om even te ontspannen en te genieten van een voorstelling met veel humor. We zetten een aantal van de populairste Nederlandse cabaretiers op een rijtje:

Peter Pannekoek
Misschien ken je Peter Pannekoek ook wel van televisie, regelmatig kun je hem zien in talkshows of in sommige televisieprogramma's. Daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen show, Zacht van Binnen is één van de leukste shows die hij heeft gemaakt. Peter Pannekoek kun je omschrijven als de nieuwe generatie onder de cabaretiers.

Daniël Arends
Om een cabaretshow van Daniël Arends te zien hoef je niet lang te zoeken, zijn shows zijn bijvoorbeeld op Netflix veel te zien. Carte Blanche is een van de beste shows die hij heeft gemaakt, het is zeker aan te raden deze eens te bekijken om een avondje te lachen.

Hans Teeuwen
Vaak wordt er gezegd dat Hans Teeuwen de grenzen op zoekt in zijn shows. Ondanks dat zijn shows gewaagd zijn is Hans wel een grappige cabaretier. De show Echte Rancune zit boordevol met karaktermoorden op belangrijke personen en instellingen. Tijdens de show van Hans Teeuwen ben je verzekerd van 1,5 uur lachen en gieren.

Jochem Myjer
De drukste cabaretier van Nederland is waarschijnlijk Jochem Myjer. Wanneer je zijn shows ziet sta je er niet versteld van dat hij ADHD heeft. In zijn shows zitten om die reden veel power en energie. Gegarandeerd dat je alert blijft tijdens zijn shows en niet in slaap zal vallen.

Theo Maassen
Theo Maassen staat bekend om zijn harde humor, op deze manier stelt hij maatschappelijke problemen aan de kaak. Vaak zijn flauwe grappen niet aan hem besteed, maar krijg je tijdens zijn show veel meer voorgeschoteld dan dat. Vankwaadtoterger zorgt ervoor dat je zeker een leuke avond hebt waar veel gelachen wordt.

Najib Amhali
Een van de bekendere uit het rijtje cabaretiers in Nederlands, de Marokkaans-Nederlands cabaretier Najib Amhali. Hij is al meerdere keren uitgeroepen tot beste cabaretier van Nederland. Zijn show I Amhali staat garant voor veel lol en humor, hierin bespreekt hij de zwangerschap van zijn vrouw en het vaderschap. De problemen die hij benoemd zijn voor veel mannen herkenbaar.

Ronald Goedemondt
Deze show stamt uit 2018 en ook in deze show wordt er gepraat over het vaderschap. Ook de problemen van het ouder worden komen aan bod en worden getackeld. Deze show is een van de best bekeken shows op Netflix, gegarandeerd 1,5 uur lachen en genieten. De andere shows van Ronald Goedemondt zijn trouwens ook een aanrader om te bekijken.

Patrick Laureij
Wanneer je van droge humor houd kun je niet om Patrick Laureij heen. De Rotterdammer krijgt iedereen aan zijn hand en aan het lachen. Zijn onderwerpen zijn herkenbaar bij veel mensen, alcohol onder minderjarigen, speelgroepen en kickboksen zijn onder andere onderwerpen die de revue passeren. Dekking Hoog zoals de voorstelling heet is gegarandeerd een avond lachen en lol hebben.

Is er verschil tussen cabaret en stand-up comedian?
In de meeste gevallen wordt een cabaretvoorstelling in een theater gegeven. Maar ook op televisie, radio of in een comedy club kun je een voorstelling bekijken of luisteren. Wordt een voorstelling in een club gegeven, dan wordt er vaak gesproken over een stand-upcomedian. Feit is wel dat er dan meer losse grappen worden gemaakt zonder een rode lijn te ontdekken. Om de show echt effectief te maken moet de comedian nauw contact hebben met het publiek, zij of hij moet goed kunnen peilen wat het publiek vindt van zijn of haar grappen.

Tijdens een cabaretvoorstelling heb je vaak het idee dat alles spontaan gebeurt, toch zijn alle details tot in de puntjes verzorgd.Ook toevallige gebeurtenissen als lichtuitval, het publiek wordt niet veel betrokken bij een voorstelling. Ondanks dit maakt het de show niet minder leuk of indrukwekkend. Bekende rode lijnen in een show zijn politiek en de man vrouw verhouding. Het is opvallend dat er meer mannen cabaretiers zijn dan vrouwen, al zijn Brigitte Kaandorp, Karin Bloemen en Claudia de Breij wel heel succesvol.Boom Chicago news

PROGRAMMA BOOM CHICAGO COMEDY FESTIVAL COMPLEET MET...Op 11 juli wordt de vierde editie van het Boom Chicago Comedy Festival...

tickets1

NIEUW KABINET WIL VANAF 2026 BTW-TARIEF CONCERT- EN... Na maanden onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.