PODIUM: ORKZbar Groningen - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Op de plek waar de nonnen vroeger de warme prak voor de patiënten in het Rooms Katholieke Ziekenhuis klaarmaakten, bevindt zich de huisbar van het ORKZ. Het ORKZ is een gelegaliseerd kraakpand in het zuiden van Groningen, met zo'n 250 bewoners, die de boel draaiend houden. In de bar komen de liefhebbers van de nacht, een koude en goedkope pot bier en goede muziek aan hun trekken.

De Bar wordt gerund door een groep vrijwilligers uit het gebouw, die de baravonden en concerten organiseren. De Bar is doordeweeks en in het weekend vaak geopend. Bovendien spelen er regelmatig (underground) bands. Uit de stad maar ook uit verre oorden als Rusland, Australië en Zweden. Hawaï punk, straatmuzikantenmuziek, Russische hopsa, Rockabilly, Electronica, Industrial, Noise, Trash Rock and Roll uit de garage, het speelt er allemaal.

Ook organiseren Erkazetse organisaties regelmatig dance-feesten, waar tot in de zeer kleine uurtjes op de zwart-witte keukentegeltjes wordt gedanst op drum and bass, electro en goa. Maar de Bar is ook toneel van het jaarlijkse tafelvoetbaltoernooi en de fameuze ORKZ themafeesten waarop elke bewoner verkleed is.

Open vanaf +/- 22:00 behalve op maandag en woensdag (tenzij anders aangekondigd)

ADRES Emmastraat 15 9722 Groningen
 

ORKZbar AGENDA

Op dit moment geen optredens in onze agenda van ORKZbar Groningen.

Gebruik onze submit-functie als jij wel voorstellingen weet.