PODIUM: DRU-Cultuurfabriek Ulft - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

De DRU Cultuurfabriek in Ulft is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve activiteiten en inspirerende bijeenkomsten in de gemeente Oude IJsselstreek. De DRU Cultuurfabriek is gevestigd in het gerestaureerde en verbouwde Portierscomplex van voormalig ijzergieterij DRU. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

In één van die zeven panden, het oude Portierscomplex, is sinds september 2009 de DRU Cultuurfabriek gevestigd. In dit nieuwe cultuurcomplex bevinden zich een theaterzaal, een poppodium, een grand café en een breed scala aan vergaderruimtes waarin de overblijfselen uit het industriële verleden nog tastbaar aanwezig zijn.

Op deze unieke locatie biedt de DRU Cultuurfabriek ook nog ruimte aan diverse partners uit onder andere de gemeente Oude IJsselstreek, waaronder een muziekschool, galerie, bibliotheek, VVV, galerie en Turks cultureel centrum. Voor regionale verenigingen is de DRU Cultuurfabriek de huiskamer voor hun verenigingsactiviteiten; van de wekelijkse repetities tot aan de jaarlijkse voorstellingen in de theater- en popzaal.

Tegenwoordig heet de Dru Cultuurfabriek: DRU Industriepark.

logo DRU-Cultuurfabriek Ulft
ADRES Hutteweg 24 7071 BV Ulft
 

DRU-Cultuurfabriek AGENDA

Op dit moment geen optredens in onze agenda van DRU-Cultuurfabriek Ulft.

Gebruik onze submit-functie als jij wel voorstellingen weet.