PODIUM: Effenaar Eindhoven - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Poppodium Effenaar was tot 1971 een linnenfabriek midden in de binnenstad van Eindhoven. De naam Effenaar verwijst naar de oorsprong van het gebouw; in de linnenfabriek werd een machine gebruikt om materialen en linnen stoffen te effenen. Tevens kan de naam gezien worden als: ''even naar''. In 1971, na sluiting van de linnenfabriek verkeeg het de functie als jongerencentrum.

Na vijf jaar een thuishaven voor jongeren te zijn geweest werd besloten dat de Effenaar zich in de richting van cultuur diende te gaan ontwikkelen. De programmering kreeg hierdoor meer structuur en het pand ontpopte zich tot een populaire underground-plek. In 1980 verkrijgt de Effenaar de papieren voor een poppodium.

In 2004 word de eerste hand gelegd aan de nieuwbouw van het podium, welke in 2005 is voltooid. Het oude pand voldeed niet meer aan de eisen, was te klein geworden en niet meer veilig. Behalve een kleine zaal die onderdak biedt aan 400 mensen en een grote zaal die 1300 mensen kan ontvangen is er ook een eet café waar men voor een aangename prijs kan dineren en/of drinken.

logo Effenaar Eindhoven
ADRES Dommelstraat 2 5611 CK Eindhoven
EMAIL info@effenaar.nl
 

Effenaar AGENDA

Bekijk de complete Effenaar Eindhoven agenda

FOTO'S VAN Effenaar

Foto Effenaar Eindhoven
Foto Effenaar Eindhoven
Foto Effenaar Eindhoven
 
Bekijk alle 12 foto's van Effenaar