PODIUM: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam - Route en kaart

 

ROUTE & KAART

Over het water
Bezoek Het Scheepvaartmuseum via het water met de Tours en Tickets Hop-on Hop-off Blauwe lijn. Deze rondvaartboot stopt voor Het Scheepvaartmuseum -halte Maritime Museum/ Artis Zoo.
Voor meer informatie: 'Tours & Tickets'

Met de auto
U kunt op 10 minuten loopafstand parkeren in parkeergarage Markenhoven. Drie andere parkeergarages zijn de parkeergarages Oosterdok en Oostenburgereiland en IJ-Oever Centrum. Rondom het museum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. U betaalt hier een uurtarief van €4,50 (op zondag vanaf 12:00 uur).

Parkeergarage IJ-Oever Centrum
In parkeergarage IJ-Oever Centrum kun je goedkoop parkeren in hartje Amsterdam. Zo is het mogelijk om een Day Trip Parking-reservering te maken waarbij je vanaf €10,- parkeert tussen 00:00 en 24:00 uur. Ook deze parkeergarage bevindt zich op 10 minuten lopen van Het Scheepvaartmuseum.

voordelig parkeren
Op P+R Zeeburg kunt u voordelig parkeren als u aansluitend met het openbaar vervoer reist. Neem Tram 26 richting het Centraal Station. Deze stopt in de buurt van het museum - halte Kattenburgerstraat. Bekijk voor meer informatie over P+R Zeeburg de website van Gemeente Amsterdam.

Parkeer in het weekend voor €10,00
Parkeer bij APCOA Parking De Loodsen op 10 min. loopafstand (Veembroederhof 208, 1019 HC Amsterdam) en parkeer in het weekend voor slechts €10,00. Dit tarief is 24 uur geldig tussen vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Buiten het weekendtarief betaalt u €3,00 per uur, met een maximaal dagtarief van €30,00.

Te voet vanaf het cs
Vanaf Amsterdam Centraal Station kan je 2 wandelroutes kiezen: via de Oosterdokskade langs de Openbare Bibliotheek en NEMO (22 min) of over de (drukke) Prins Hendrikkade (21 min).

Met het openbaar vervoer
Vanaf het Amsterdam Centraal Station vertrekken bus 22 (Muiderpoortstation) en bus 48 (Borneo Eiland) vanaf Centraal Station IJzijde. De halte Kadijksplein is voor Het Scheepvaartmuseum.

logo Het Scheepvaartmuseum Amsterdam
ADRES Kattenburgerplein 1 1018 KK Amsterdam