PODIUM: Kasteel Keukenhof Lisse - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Keukenhof, ook wel de Tuin van Europa genoemd, is een van 's werelds grootste bloementuinen, gelegen in de stad Lisse, in Nederland. Het in 1949 opgerichte park is 32 hectare groot en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

De Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof. Het Landgoed Keukenhof is ontstaan in 1642 toen er een hoekige hofstede 'Keukenhof' werd gebouwd in het keukenduin van slot Teylingen. Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot Teylingen.

Latere bewoners hebben de hofstede Keukenhof verbouwd tot het huidige met torens verfraaide Kasteel Keukenhof. In 1857 werd het park heringericht door de tuinarchitecten Zocher en Zn., die later ook het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen.

In acht weken tijd in de lente laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen, waarbij 100 inzenders hun levende catalogus laten zien. In meer dan 20 bloemenshows presenteren 500 bloemenkwekers snijbloemen en potplanten in al hun variatie.

ADRES Keukenhof 1 2161 AN Lisse
 

Kasteel Keukenhof AGENDA