PODIUM: Erasmuspark Amsterdam - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Het Erasmuspark is een stadspark in Amsterdam-West. Het park ligt tussen de Admiralengracht (oostzijde van het park), de Erasmusgracht (noord), de Mercatorstraat (west) en de Jan van Galenstraat (zuid). De hoofdingang is aan de Jan van Galenstraat, tegenover de Vespuccistraat.

In 1926 besloot de gemeente tot aanleg van een park, dat circa 12 hectare groot moest worden. Het was toen nog ingepland tussen landerijen.[1] Door de crisis werd in 1927 in eerste instantie slechts 4 hectare aangelegd met een brug, de latere Desideriusbrug. In 1931 werd nog geconstateerd dat het parkje er mooi maar enigszins verwaarloosd bij lag. In 1939 kreeg het zijn naam. Het park werd evenals de Erasmusgracht vernoemd naar de beroemde Nederlandse humanistische schrijver Desiderius Erasmus (1467-1536).

De plaats waar nu het Erasmuspark ligt, was een eeuw geleden nog een Hollandse polder met sloten, weiden en tuinderijen. Het Erasmuspark is aangelegd in de Mondriaan stijl. In het schilderij is er harmonie tussen vlak, kleur en lijn. In het parkontwerp zocht de tuinarchitect naar harmonie in belijning van paden, bomen en gras.

ADRES Jan van Galenstraat 229 1056 Amsterdam
 

Erasmuspark AGENDA

Op dit moment geen optredens in onze agenda van Erasmuspark Amsterdam.

Gebruik onze submit-functie als jij wel voorstellingen weet.