PODIUM: Wilde Westen Kortrijk - Algemene informatie

 

ALGEMENE INFORMATIE

Wilde Westen is een concert- en festivalorganisator uit Kortrijk die in 2017 werd opgericht uit de fusie van Festival van Vlaanderen Kortrijk en De Kreun. Wilde Westen richt zich op onder meer geluidskunst, jazz, klassiek, pop en rock. De centrale locatie binnen de activiteiten van Wilde Westen is concertzaal De Kreun in Kortrijk.

Wilde Westen wil als regionale concert- en festivalorganisator toonaangevend zijn op het gebied van geluidskunst, hedendaags, jazz, klassiek, pop en rock - en vooral ook de kruisbestuiving tussen deze genres. Ze willen één van de gangmakers van een intense muziekbeleving in de Eurometropool Kortrijk-Lille-Tournai zijn, met een ruime uitstraling in Vlaanderen.

Wilde Westen ontwikkelt zijn werking in nauw overleg met regionale en Vlaamse actoren en engageert zich in Europese en grensoverschrijdende netwerken. Centraal in het programma staan festivals en concerten. De festivals zijn de kers op de taart binnen de werking en zorgen voor een brede uitstraling: regionaal, nationaal en zelfs internationaal.

ADRES Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk
 

Wilde Westen AGENDA