VERSLAG: Jiskefet - 1/4 - HMH

VERSLAG: Harm Groustra  

Jiskefet

Helemaal onverwacht is de terugkeer van Jiskefet in de Heineken Music Hall niet. De Heb Je Nog Geneukt Tour in 2010 was een daverend succes en het kleine stukje Debiteuren/Crediteuren schreeuwde toen al om een volledige show rondom onze kantoorvrienden. Die is er nu in de vorm van Goeiesmorgens de Musical. Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins zijn weer terug met een enorme dosis flauwe humor en een aantal ijzersterke nieuwe sketches. En dat voelt goed.

Het zijn vanavond vooral de (van te voren opgenomen) sketches die het meeste indruk maken. Een hilarische uitleg over het ontstaan van de Amsterdamse humor door Romeyn en Koch die Prins als rockster interviewt zorgen voor een publiek dat over de grond rolt van het lachen. Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om Edgar, Jos en Storm, die als vanouds het lege en simpele kantoorleven opleuken met droge en cynische humor.

Het grootste nadeel zit hem in het laatste woord van de titel die de show heeft: Musical. De nummers zijn vaak rommelig (al is een over de top playbackende Romeyn net als tijdens de Heb Je Nog Geneukt Tour hilarisch) en passen niet zelden helemaal niet in het verhaal. In tegenstelling tot de vorige reeks shows in de Heineken Music Hall, mag het publiek tijdens deze voorstelling tussendoor gewoon bier halen, wat bij vlagen nogal hinderlijk is.

Maar de kanttekeningen daargelaten is het vooral genieten tijdens Goeiesmorgens de Musical. Het is een feest van herkenning en eigenlijk zijn de paar nieuwe sketches al de moeite waard om naar de HMH voor te trekken. De liedjes zijn niet altijd even geslaagd, maar verder is het een feest van herkenning met oude Jiskefet types en natuurlijk Edgar, Jos en Storm (helaas geen Malherbe als juffrouw Janny). Getuige de verkoopcijfers is de koek voor Jiskefet voorlopig nog niet op, al zou het fijn zijn als de muziek de volgende keer zoveel mogelijk achterwege gelaten kan worden. Dat doet iedere andere band in dezelfde zaal namelijk een stuk beter.

Jiskefet geeft nog vier shows in de Heineken Music Hall. Voor de voorstelling van 7 april zijn nog kaarten verkrijgbaar.

FOTOGRAFIE: Gertjan van der Loo  

Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH Jiskefet foto Jiskefet - 1/4 - HMH
 
 
festival logo

PAM ANN INTERVIEWPam Ann komt twee keer naar Nederland! Tijd voor Cabaretinfo om eens met...

festival logo

GILI INTERVIEW Mentalist of comedian? De wijze en vriendelijke Belg. Gili ziet zichzelf als...