VERSLAG: Steve-O - 26/10 - Melkweg

VERSLAG: Nina de Koning  

Steve-O

Steve-O, die in het echt gewoon Steven Gilchrist Glover heet, is een van de grootste sterren van de cast van ‘Jackass’ en heeft naast ‘Jackass’ samen met Chris Pontius zijn eigen show ‘Wild Boyz’ op MTV. Hij is de man die de meest extreme en wildste stunts van de show uitvoerde. Hij is ook de man die, na een gigantische strijd tegen een alcohol en drugsverslaving, nu al drie jaar clean is. Naast al deze tijdrovende bezigheden heeft Steve ook nog een stand-up comedy show. Hij is al langs alle podia in Canada en de V.S. geweest en komt nu – met steun van Comedy Central – ook Amsterdam aan doen.

En dat is te merken. Steve-O loopt 2 uur van tevoren de ingang van de Melkweg in alsof hij een normale bezoeker is en vertelt tegen de bewaking dat hij ‘even langs komt om een show te doen’. De bewaking moet lachen en laat hem er door. Ondertussen is Steve’s nuchtere binnenkomst niet onopgemerkt gebleven en komen er wat meiden met boeken achter hem aan gehuppeld. Als de beste man eenmaal klaar is met foto’s maken met fans en de boeken van de meisjes signeren verdwijnt hij nog even naar de garderobe om zijn tas af te geven. Wat een held.

De bevende meisjes nemen ondertussen plaats in de zaal waar het nog aardig druk is voor een show die pas over twee uur gaat beginnen. Daarnaast is het publiek in de zaal ook aardig divers. Van echte harige rockers naar keurige, neigend naar kakkerachtige, huisvaders met hun jonge tienerdochters. Zelfs op het balkon wordt het na een uurtje voor het begin super vol. Dan is het moment suprême gekomen. De spotlights schijnen op de microfoon op het podium. ‘Let’s hear it for the boys’ schalt door de speakers en Steve-O komt vanachter het publiek vandaan het podium opgesprongen. Een luid gejuich en gejoel klinkt door de zaal heen. Een brede glimlach siert het gezicht van Steven.

Na wat grappen over zijn seksleven (“My dick is so crooked that when I fuck a girl it’s like a Beyoncé song: ‘To the left, to the left..’”) vraagt Steve of het publiek vanavond nog ‘shitfaced’ gaat worden. (“We are in Amsterdam!”) Luid gejuich gaat op, gepaard met wat handen in de lucht. “I’m not going to guys, I’ve been clean for three and a half years now.” vervolgt Steve. “On my lowest point Johnny Knoxville pulled an intervention on me. And you know it’s serious when your intervention comes from Johnny Knoxville!” Dan begint zelfs Steve te lachen en het lachje van Steve-O is al genoeg om het publiek zo hard te laten lachen dat de buiken er van gaan schudden en de traanbuizen acuut kapot springen. Waarom heeft niemand eerder de beste man ervan op de hoogte gesteld dat hij stand up comedy kon gaan doen?

Maar een Steve-O show zou natuurlijk niet compleet zijn als er geen bloed of pijn aan te pas zou komen. “At the radiostation this morning I told them there would be blood.” zegt hij lachend en hij pakt een spaarlamp van een tafeltje om die kapot te slaan tegen zijn hoofd. Scherven vallen op het podium en een ervan beland in Steve’s hand. Dan begint de horror. Steve steekt zijn tong uit en begint met de scherf in zijn tong te snijden. Hij gaat aan alle kanten van het podium staan om het publiek een goed beeld te geven van wat hij aan het doen is. Een paar luide ‘oeh’s’ en ‘ah’s’ verder druipt het bloed uit Steve’s mond. Het publiek is geshockeerd. Steve’s werk is gedaan. Na de laatste stunt – die gigantisch onschuldig is vergeleken bij die met het bloed – ruimt Steve het veld. De avond is geslaagd en het is duidelijk dat Steve veel meer in zijn mars heeft dan alleen maar de ‘jackass’ uit hangen.

FOTOGRAFIE: Gertjan van der Loo  

Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg Steve-O foto Steve-O - 26/10 - Melkweg
 
 
festival logo

GABRIEL IGLESIAS - 14/11 - MELKWEGGabriel Iglesias kwam langs in Nederland voor een show in een uitverkochte...

festival logo

STEVE-O INTERVIEW Woensdag 26 oktober staat Steve-O met een onemanshow in de Amsterdamse...