VERSLAG: Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg

VERSLAG: Harm Groustra  

Gabriel Iglesias

Het gaat goed qua internationale comedy in Amsterdam. Nadat Steve-O niet lang geleden nog voor een goed gevulde grote zaal stond, is ook het optreden van Gabriel Iglesias op voorhand een grote succes. Hij staat in de nog grotere Rabozaal en de show is ver van te voren uitverkocht. Maar maakt de vrolijke dikkerd het ook waar in Amsterdam? Cabaretinfo trok naar de Melkweg om dat uit te zoeken.

Er lopen nogal wat bedrukte gezichten rond in de zaal voor het optreden begint. Niet omdat Iglesias nu al teleurstelt, maar omdat het waanzinnig druk is in de Rabozaal. Uitverkocht blijkt ook echt helemaal uitverkocht en het is vechten om een plaatsje. Tegen de tijd dat de voorprogramma's het podium betreden kiest een deel van het publiek eieren voor hun geld en besluit het maar op de trap te gaan zitten. De meeste comedians die Iglesias mee heeft genomen, hebben net als hem een Latijns-Amerikaanse achtergrond, waardoor de shows goed op elkaar aansluiten. Iglesias brengt tijdens het optreden zelfs een eerder gemaakte grap terug in de voorstelling, tot groot vermaak van het publiek.

De sfeer is sowieso erg goed in de Melkweg vanavond. Nagenoeg alle grappen, hoe nieuw ze ook zijn, worden met een luid gejuich onthaald. Iglesias is bezig met een nieuwe voorstelling en neemt rustig de tijd voor improvisatie. Daar slaagt hij soms wel in, bijvoorbeeld als het om fietsers in Amsterdam gaat, maar soms ook helemaal niet. Een relaas over rondvaartboten en de Spaanse voice-over tijdens de rondleiding valt jammerlijk in het water. Maar dat mag de pret niet drukken, want net als de sfeer een beetje inkakt, besluit de comedian een paar klassiekers zoals The Giftbasket te doen. Hoewel het een beetje vreemd is om grappen te horen waarvan de clou allang bekend is, schreeuwt de zaal dolenthousiast met de stukjes mee.

Maar wat het optreden vanavond vooral tot een succes maakt, is de persoonlijke benadering die Iglesias er anno 2011 op nahoudt. Een stuk minder makkelijke grappen over zijn gewicht en veel meer verhalen over zijn familie en hoe hij daar af en toe mee worstelt. De verhalen over zijn stiefzoon, met wie hij nogal eens in de problemen raakt, behoren tot het hoogtepunt van de avond. Eigenlijk is het nieuwe materiaal sterk genoeg om de show overeind te houden, maar blijkbaar zijn zowel het publiek als Iglesias nog niet klaar om het oude werk helemaal los te laten.

Misschien dat het tegen de tijd van zijn volgende optreden in Nederland (naar verwachting herfst volgend jaar) wel zo ver is. Het maakt eigenlijk ook niet zo heel veel uit. Met een bijna twee uur (!) durende voorstelling valt er weinig te klagen over het optreden van vanavond. Er mag dan ook wel uitgeweken worden naar een grotere zaal de volgende keer, want de bezoekers van vanavond zullen er ongetwijfeld allemaal weer bij zijn.

FOTOGRAFIE: Lennert Dickhoff   Charles Batenburg  

12  
 foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg  foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg  foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg  foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg  foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg  foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg Gabriel Iglesias foto Gabriel Iglesias - 14/11 - Melkweg
 
12  
 
festival logo

RICHARD GROENENDIJK - 12/2 - THEATER AAN DE SLINGERRichard Groenendijk kwam met zijn nieuwe show langs in Houten. Cabaretinfo...

festival logo

STEVE-O - 26/10 - MELKWEG Steve-O kennen we natuurlijk van zijn jackass-fratsen. De Amerikaan heeft een...