VERSLAG: Reggie Watts interview

VERSLAG: Harm Groustra  

Reggie Watts interview

Hoeveel artiesten zullen er op deze aarde rondlopen die en bij gerenommeerde talkshows als Late Night With Jimmy Fallon op bezoek zijn geweest en het podium hebben gedeeld met K3? Niet veel waarschijnlijk, maar de Amerikaanse Reggie Watts is dan ook geen alledaagse jongen. Zijn shows zijn even hilarisch als onnavolgbaar en doen tegelijkertijd muzikaal niet onder voor de internationale top. Niet gek dus dat Jack White de handen maar al te graag ineen wilde slaan met Watts, met een persconferentie waarin de voormalig frontman van The White Stripes een plaat aankondigde die volledig uit haar bestond als gevolg. Dat bleek uiteindelijk een grap, maar de komst van Watts naar Amsterdam is dat gelukkig allesbehalve. Cabaretinfo sprak hem in aanloop naar zijn show in de Melkweg.Het is moeilijk om Watts in een hokje te plaatsen, weet hij zelf ook. “Ik zeg altijd maar dat ik een geestige entertainer ben. Het voornaamste doel van mijn optredens is het vermaken van publiek. Dat kan ik doen door middel van muziek, maar ook met grappen. Er wordt in ieder geval genoeg gelachen kan ik je verzekeren. Wat de optredens interessant maakt, is dat ik heel veel, of al dan niet alles, improviseer. Geen enkele show is hetzelfde. Dat houdt het leuk voor mij, maar ook voor het publiek. Je hoeft niet bang te zijn dat ik als een soort robot keer op keer dezelfde dingen doe. Dat werkt natuurlijk niet altijd even goed dus het kan zomaar voorkomen dat ik in een of andere rare preek beland omdat ik de leegte maar gewoon probeer te vullen, maar negen van de tien keer lukt het gewoon prima hoor, haha.”

Voor iemand die zo muzikaal is ingesteld, lijkt het voor de hand liggend om een band mee te nemen op tour. Daar bedankt Watts voor. Hij lost het op met loops en staat erop om alles zelf te doen. “Dat komt voornamelijk omdat ik een controlfreak ben. Toen ik hier aan begon wist ik maar een ding zeker: dat ik het alleen moest doen. Als je andere mensen meeneemt en die de fout ingaan, hoeft het van mij eigenlijk niet meer. Ik hoop dat ik in de toekomst op een punt beland waar ik andere mensen mee kan nemen omdat het zeker toegevoegde waarde kan hebben, maar voor nu zit dat er niet in.”, aldus Watts.

BelgiumAcapellaMessAround from Reggie Watts on Vimeo.Afgaande op de toekomstplannen van de Amerikaan, is het een goed idee om een van zijn shows te bezoeken nu het nog kan. Hij voelt zich als geen ander thuis op het podium, maar kijkt er vooral naar uit om zijn horizon te verbreden en meer aan de slag te gaan met film en video. “Ik ben nu al bezig om meer korte komische filmpjes online te zetten. Het is een lange weg die je moet afleggen om echt goed met video bezig te kunnen zijn. Je moet de juiste mensen kennen en vooral genoeg geld hebben. Maar als dat over een paar jaar het geval is, sluit ik niet uit dat ik me daar vooral op ga focussen. Het is ongelofelijk hoeveel plezier ik daaruit haal. Maar nu zijn het nog gewoon de shows die tellen natuurlijk. De Melkweg wordt een van de tofste dingen die je ooit zult meemaken live, geloof me maar.”

Reggie Watts staat op 19 januari in de Melkweg. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

 
festival logo

NICO DIJKSHOORN & RONALD GIPHART - 26/10 - LEIDSE...Na een succesvolle tournee met Leon Verdonschot, gaat Nico Dijkshoorn nu met...

festival logo

RICHARD GROENENDIJK - 12/2 - THEATER AAN DE SLINGER Richard Groenendijk kwam met zijn nieuwe show langs in Houten. Cabaretinfo...