VERSLAG: Daniël Arends - 16/3 - Geen Excuses

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Daniël Arends - 16/03 - Geen Excuses

Er zijn een paar cabaretiers waarbij je niet veilig bent op de eerste paar rijen, één hiervan is Daniël Arends. De 30-jarige liet met zijn voorstelling Joko 79 al blijken goed gebekt te zijn, maar doet hier met Geen Excuses nog een schepje boven op. De nieuwe show gaat vandaag in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en zelfs Owen Schumacher, Raoul Heertje en Dolf Jansen blijken er op af te komen.

In zijn nieuwe show maakt hij graag gebruik van clichés, normale dingen die erg voor de hand liggen, maar juist hierdoor erg grappig blijken. Zo maken wij Nederlanders graag grappen over onze zuiderburen, iets wat Daniël ook erg graag doet. Hij komt van origine uit Indonesië en de Japanners zijn de gehele show de pineut. “Ze zijn daar gewoon allemaal knetter gek.” Ook over bijvoorbeeld de vriendin van zijn beste vriend is hij niet altijd even aardig. Nu maar hopen dat ook die niet toevallig in de zaal zit vandaag

Het tweede soloprogramma van de cabaretier heeft veel meer samenhang dan de voorganger en vooral Jakarta staat centraal. Dit is zijn geboorteplaats en hierdoor een plek waar hij met regelmaat terugkeert. Hierdoor krijgt het vaak tevens een gevoelige toon, wanneer hij over zijn adoptieouders praat – en de problemen als adoptiekind.

Daniël is sinds 2003 deel van Comedytrain en won niet veel later al de jury- en publieksprijs van Cameretten. De stand-up komediant heeft veel talent en dat bewijst hij ook vanavond. Met harde en soms vooral erg flauwe grappen weet hij iedereen aan het lachen te krijgen. Voor veel mag hij nog onbekend zijn, maar de bekende mensen in de zaal mogen onderstrepen dat hij veel talent heeft.

 
festival logo

DANIEL ARENDS / SANNE WALLIS DE VRIES - 8/8 -...Daniel Arends en Sanne Wallis de Vries gaven onlangs een show in het...

festival logo

ALEX KLAASEN – 18/2 - EINDELIJK ALLEEN Terwijl Jack Spijkerman samen met het programma Kopspijkers ten onder is...