cabaret: Erik van Muiswinkel - Buigt alleen mee voor Drs. P in Luctor et Emergo (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit deze voorstelling (Erik van Muiswinkel - Buigt alleen mee voor Drs. P in Luctor et Emergo) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

  DO.
12 NOV
ERIK VAN MUISWINKEL - BUIGT ALLEEN MEE VOOR DRS. P Luctor et Emergo, Rilland
2020
 
Hoofdprogramma Erik van Muiswinkel

Extra informatie

Het honderdste geboortejaar van Drs. P was voor Erik van Muiswinkel aanleiding om zijn held met een voorstelling te eren. ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ is door de pers met lovende recensies beloond. Erik brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

Met onder andere: De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden.

De muzikale leiding van ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P’ berust bij de 28-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerd nieuws