Nederlandse Verenging Autisme (NVA) vindt in cabaretier Fabian Franciscus ambassadeur

Fabian Franciscus news_groot
Nederlandse Verenging Autisme (NVA) vindt in cabaretier Fabian Franciscus ambassadeur
Door Cartman91 op 01 april 2019 - 16:04 Cabaretier Fabian Franciscus zal zich in gaan zetten als ambassadeur voor de Nederlandse Verenging Autisme (NVA). Zelf heeft Fabian een vorm van autisme, MCDD (Multiple complex Developmental Disorder).

Fabian een succesvolle cabaretier die tevens ook op congressen een veelgevraagde artiest is.

Over autisme is niet bij het grote publiek nog veel onbekend en bestaat er nog een stigma over autisme als iemand die niks van de situatie begrijpt, zoals in de film Rain Main. Tevens is het niet altijd openlijk te bespreken en ontbreekt het nog aan acceptatie. Dit alles wil Fabian doorbreken, bovendien is autisme niet per se iets negatiefs en hoeft het ook niet als een beperking te worden gezien. Fabian: "De berichtgeving rondom ASS (autisme-spectrum stoornis) is vaak redelijk zwaar terwijl relativering, positiviteit en zeker humor mij juist veel meer acceptatie en sterkte geven. Die kant wil ik meer belichten. De NVA heeft ook uitgesproken meer die kant op te willen, dus is wat dat betreft een goede partner”.

Momenteel tourt Fabian met zijn show Vlafeest door het land, waarbij de meeste voorstellingen uitverkocht zijn. Vanaf februari 2020 volgt zijn nieuwe tour Kleine Wereld.

Cameretten news

CAMERETTEN FESTIVAL OPENT INSCHRIJVING VOOR 54STE...Grappenmakers en cabaret-talent opgelet: het Cameretten Festival heeft de...

Concert sfeer

COMPETITIE EN KANSEN IN DE WERELD VAN HET CABARET Nog niet zo lang geleden was de weg naar succes in de wereld van het cabaret,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.