Thjum Arts wint 55ste editie van Cameretten

Thjum Arts
Thjum Arts wint 55ste editie van Cameretten
Door melissavkoldam op 01 december 2021 - 12:35 Vrijdag vond de 55ste editie van Cameretten plaats in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De winnaar van dit jaar is Thjum Arts. De jury over Arts: “Thjum speelt in zijn voorstelling Tijdloos Genot een anti-held en dat doet hij met verve. Hij heeft een bewuste keuze in timing gemaakt die spanning creëert. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement.” Arts won zowel de jury- als publieksprijs.

Andere finalisten waren Blauwe vinkjes (Manon Blaauw en Kevin van den Berg) en Teun Wolters.

Buiten deze prijs wordt ook elk jaar de persoonlijkheidsprijs uitgereikt en die was dit jaar voor Michèlle Schimscheimer. De jury over Schimscheimer: “Haar mooie warme stem wekt een vertrouwd gevoel op en haar talent lijkt groter dan haar materiaal. Wij denken dat zij dit in de toekomst kan uitbouwen.”

Dit was de laatste editie van Cameretten in Rotterdam. Oorspronkelijk uit Delft werd Cameretten sinds 1988 georganiseerd in Rotterdam. Met ingang van 2022 verhuist het festival naar Den Haag.

Alle finalisten zullen, als de regels het toelaten, te zien zijn tijdens een finalistentour. Die brengt ze tot eind mei door heel Nederland.



carre

KONINKLIJK THEATER CARRÉ VERPLAATST VOORSTELLINGEN...De oudersconferences van Peter Pannekoek en Najib Amhali gaan ondanks...

patronaat

NIGEL NG EN KATHERINE RYAN TREDEN OP TIJDENS... Comedy Stop 2022, is een comedyfestival dat op 15, 16 en 17 september plaats...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.