Kabinet schrapt laatste corona-regels; Vanaf 23 maart geen testen voor toegang meer

Corona check Ziggo Dome Fieldlabs
Kabinet schrapt laatste corona-regels; Vanaf 23 maart geen testen voor toegang meer
Door RobZ op 15 maart 2022 - 13:41 Fantastisch nieuws voor liefhebbers van livemuziek (en natuurlijk ook voor de organisatoren): Diverse media laten weten dat Nederland vanaf 23 maart afscheid neemt van zo goed als alle corona-regels. Dit betekent dat er niet meer 1G getest hoeft te worden bij grotere concerten en/of festivals. Vanavond wordt in een persconferentie de terugkeer naar het oude normaal aangekondigd. Zoals te doen gebruikelijk lekt de boodschap van het kabinet al van tevoren uit.

Hoewel het aantal corona-besmettingen nog steeds hoog is, kunnen de corona-regels volgens minister Kuipers in ieder geval voorlopig geschrapt worden: "Dit virus gaat niet meer weg. Maar we zitten in een veel gunstiger situatie. Veel mensen zijn gevaccineerd, hebben een boost-prik gehad. Maar nooit meer ingrijpen kan ik niet beloven, er kan een situatie komen van afnemende immuniteit of een nieuwe variant. Dat weten we nu niet."

Vanaf 23 maart verdwijnen dus de toegangstesten voor grote evenementen. Ook de plicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen verdwijnt. Er wordt wel benadrukt dat een mondkapje op drukke plekken nog steeds belangrijk is.



Comedy Stop Haarlem news

COMEDY STOP MAAKT NIEUWE NAMEN BEKEND: PAUL FOOT,...Na twee jaar wachten vanwege de coronamaatregelen, gaat de eerste editie van...

Comedy Stop Haarlem news

CELESTE BARBER IN SEPTEMBER NAAR COMEDY STOP... De Australische comedy- en Instagramsensatie Celeste Barber geeft op 16...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.