Leids Cabaret Festival 2024: terug naar de basis met nieuwe samenwerking

Leids Cabaret Festival 2022
Leids Cabaret Festival 2024: terug naar de basis met nieuwe samenwerking
Door Semberendsen op 23 november 2023 - 13:02 Het Leids Cabaret Festival keert terug naar zijn roots met een nieuwe organisatorische samenwerking. Vanaf de editie van 2024 zullen zowel de Leidse Schouwburg als de Leidse studentenvereniging Augustinus gezamenlijk het festival organiseren. In 1978 werd dit cabaretfestival voor jong talent voor het eerst georganiseerd door de studenten van de Leidse Vereniging voor Studenten (L.V.V.S.) Augustinus. Harry Kies, destijds een student, was de initiator en organisator. Sindsdien is het Leids Cabaret Festival uitgegroeid tot een van de belangrijkste cabaretfestivals in Nederland.

De samenwerking tussen de Leidse Schouwburg en de huidige studenten van Augustinus is een opvallende zet voor de aankomende editie. Het festival, dat op 14 januari 2024 van start gaat met twee auditieronden, wordt ondersteund door de inzet van vele vrijwilligers van Augustinus.

Met namen als Lebbis & Jansen, Najib Amhali, en Merijn Scholten op hun erelijst, heeft het Leids Cabaret Festival historisch gezien grote cabaretnamen voortgebracht. De kaartverkoop voor de finale zal op vrijdag 1 december 2023 van start gaan. Stel hier een reminder in om zeker te weten dat je hem niet mist. De finale zelf zal op 10 februari 2024 beginnen.

Koop hier tickets voor de finale van het Leids Cabaret Festival 2024.Boom Chicago news

GRACE CAMPBELL BRENGT HAAR PROVOCATIEVE HUMOR NAAR...De opkomende Britse comédienne Grace Campbell zal op 1 december 2024 haar...

Michael McIntyre 1

MICHAEL MCINTYRE KONDIGT EXTRA SHOW IN AFAS LIVE AAN Grappenmaker Michael McIntyre kondigt een extra show in Nederland aan als...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.