VERSLAG: Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall

VERSLAG: Harm Groustra  

Jiskefet, Heineken Music Hall

Vijf jaar nadat Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins Jiskefet vaarwel zeiden, staan ze weer op het podium. Maarliefst zes maal staan ze in het kader van de "Heb je nog geneukt tour" in de Heineken Music Hall. Alle zes de shows zijn uitverkocht, dus met de populariteit van de drie zit het nog steeds wel goed. Maar is het een kwestie van snel cashen, of ouderwets lol maken en een grote show neerzetten? Vanavond heeft het vooral van dat laatste alle schijn.

Al snel wordt namelijk duidelijk dat het niet zomaar een paar filmpjes en sketches zijn, Jiskefet in de Heineken Music Hall is een spektakel. Na een grootse intro, inclusief danseressen en een veel, maar dan ook veel te grote gitaar, is het aan Kees Prins als Kamphuijs om de avond officieel te openen. Dat doet hij middels een hilarisch telefoongesprek met Kerstens, die uiteraard ergens ligt te neuken, en gerust bereid is hier een foto van op te sturen.

Haar in m'n glas

De avond staat dan ook vooral in het teken van de lullo's, een van de succesvolste creaties van het Jiskefet team. Kerstens, Kamphuijs en Van Binsbergen zorgen als vanouds voor de ene na de andere geniale conversatie, met als rode draad natuurlijk neuken. Tussen de sketches door is er ruimte voor danseressen, filmpjes en muziek. Zo komen onder andere de Duitse soldaten langs op het scherm en mag 'Haar in m'n glas' (inclusief enorme opblaaspop) natuurlijk ook niet ontbreken. Na de pauze volgt er zelfs een stukje Debiteuren Crediteuren, dat voor de gelegenheid ook in een lullo's jasje gestoken is.

Dvd

Als de drie na ongeveer twee uur afsluiten met 'Dit is mijn Club' (het Ajax-lied) -De ArenA is tenslotte maar een paar meter verwijderd van de zaal- en de volledige HMH opstaat om mee te schreeuwen en zwaaien, kan iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts keren. Jiskefet in Amsterdam was een groot en vooral hilarisch spektakel, dat volledig terecht compleet uitverkocht In juni verschijnt de dvd van deze show. Een must have voor iedereen die van lachen houdt. Want Jiskefet is anno 2010 nog steeds de crème de la crème van de Nederlandse grappenmakerij.

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall  foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall Jiskefet foto Jiskefet - 6/4 - Heineken Music Hall
 
 
festival logo

AMSTERDAM COMEDY FESTIVALDit jaar wordt het Amsterdam Comedy Festival al voor de derde keer...

festival logo

INTERVIEW: NEW KIDS Tegenwoordig kom je niet meer om de New Kids heen. De asociale Brabanders...