VERSLAG: Interview: New Kids

VERSLAG:

12  

800 blikken Schultenbräu


Het is vijf uur in de middag als Caberetinfo spreekt met Steffen Haars en Flip van der Kuil van New Kids. Als Steffen even gaat pissen voor het interview geeft een enigszins ontroerde Flip te kennen dat hij ontzettend blij is met alle aandacht. "Ik vind het echt tof weet je, dat we dit nu mogen doen zo. Echt ontzettend tof."

Vanaf zes uur in de ochtend zijn ze al bezig met de promotie van de eerste New Kids dvd. Dat alles onder het genot van de nodige bier en wiet uiteraard. Geen Schultenbrau deze keer, maar gewoon getapte biertjes van het hotel.

Schultenbräu

"Voor de opnames van New Kids zijn er 800 blikken Schultenbräu doorheen gegaan.”, zegt Steffen. “En dat zonder een deal met de Aldi, die ongetwijfeld een stuk meer blikken verkopen sinds het succes. We zochten gewoon het lelijkste en goedkoopste bierblik dat bestaat.”

Net zoals het biermerk, mag ook de plaats Maaskantje op de nodige bekendheid rekenen. "Alle plaatsnaambordjes zijn in ieder geval gejat, daar waren ze niet zo blij mee. Maar aan de andere kant veilen ze voor Serious Request wel zo'n zelfde bord. De gemeente profiteert er ook van."

Maaskantje

Het is niet zomaar dat het duo voor de serie in Maaskantje belandde. Steffen groeide er op en zijn ouders wonen er nog steeds. "Mijn vader doet zelfs mee in de serie, net zoals wel meer familieleden. Op de een of andere manier ben ik er wel trots op dat ik daar vandaan kom, dus het voelt goed om iets terug te doen."

"De karakters zijn dan ook gebasseerd op gasten die echt zo rondhangen in het dorp. Maar ook familieleden zijn een inspiratie. Huub heeft een oom met net zo'n matje die zijn lege bierflesjes zonder te kijken wegslingert."

12  
 
festival logo

JISKEFET - 6/4 - HEINEKEN MUSIC HALLVijf jaar nadat Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins Jiskefet vaarwel...

festival logo

IPOETRY - 19/11 - UTRECHT iPoetry Live is een nieuwe literaire podium, om de twee maanden in theater...