VERSLAG: Interview: New Kids

VERSLAG:

  12  

'Geef me dan een stomp, jonguh!'


Succes
Dat het zo'n ontzettend hype zou worden, zag het duo ook niet aankomen. "Ik had wel het idee dat het aan zou slaan, maar zo erg? Nee, dat zeker niet." De populairiteit van de serie lijkt geen grenzen te kennen. Op Youtube circuleren al filmpjes van een jongen die broodjes Bakpou en Bounty's in de frituurpan gooit.

"Best gaaf, aangezien we gewoon doen wat we zelf leuk vinden. We krijgen carte-blanche van Comedy Central en hoeven dus nergens op te letten. Die vrijheid is belangrijk, daarom kozen we voor deze zender.", aldus Steffen.

Nieuw seizoen

Nu komen er dus nieuwe afleveringen, van maarliefst twintig minuten."Dat wordt wel wennen ja, het betekent een hele andere manier van schrijven. Er komt een overkoepelend verhaal en je leert de jongens beter kennen."

"Natuurlijk blijven de grappen hetzelfde, maar ze moeten wel beter gedoseerd worden." Als voorbeeld noemt Steffen de serie East Bound & Down, een Amerikaanse serie, geproduceerd door Will Ferell.

Kroeg

Zorgt al dat opnemen er wel eens voor dat de jongens zich verliezen in hun rol? Dat valt wel mee volgens Flip. "Vaak zijn Steffen en ik 's avonds nog bezig met regisseren enzo, dus dan moeten we wel serieus aan de gang."

"Maar het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat je er wel weer inschiet. Als je de hele avond herkend wordt en lam in de kroeg staat, schreeuw ik vanzelf "Geef me dan een stomp jonguh!", haha."

Doorzettingsvermogen

Steffen en Flip doen wat ze leuk vinden en doen dat goed. Want wat blijft er over als je door de scheldpartijen, banale grappen en grove sketches heenprikt?

Een groep jongeren die door middel van creativiteit en doorzettingsvermogen iets heel moois hebben opgezet. Daarmee is New Kids niet alleen lachen, maar zijn de jongens rolmodellen voor een jonge generatie.

  12  
 
festival logo

JISKEFET - 6/4 - HEINEKEN MUSIC HALLVijf jaar nadat Herman Koch, Michiel Romeyn en Kees Prins Jiskefet vaarwel...

festival logo

IPOETRY - 19/11 - UTRECHT iPoetry Live is een nieuwe literaire podium, om de twee maanden in theater...