RECENSIE: Ashton Brothers - Ballyhoo!

Ashton Brothers - Ballyhoo
recensie cijfer 2008-04-23 Balie-hoe, balie-hô, baaalie-whow. Zelfs de Ashton Brothers zelf weten inmiddels niet meer hoe je het uit hoort te spreken, de betekenis ervan is daarentegen inmiddels vrij duidelijk. Zelf omschrijven ze het als “A lot of noise and activity, often with no real purpose”. En dat dekt de lading vrij goed.

Na ruim drie jaar de hele wereld rond gegaan te zijn met deze show, heeft deze theatergroep hem nu op dvd uitgebracht. In ruim anderhalf uur, kan iedereen met eigen ogen zien wat deze performance zo populair maakte. Het antwoord op die vraag is eigenlijk vrij makkelijk. Want met een grote hoeveelheid hilarische sketches zit er eigenlijk voor iedereen wel iets tussen. Datzelfde geld voor het vakgebied waarin de heren zich bezig houden.

De vier mannen die samen de Ashton Brothers vormen, zijn van Nederlandse afkomst, maar de show die ze neerzetten, lijkt nog niet in de verste verte op het cabaret zoals we dat gewend zijn van andere Nederlandse grootheden als Theo Maassen of Herman Finkers. Gesproken zinnen zijn in de hele voorstelling namelijk op twee handen te tellen. In de plaats daarvan trekken ze een blik open, met daarin disciplines als acrobatiek, clownerie, muziek, slapstick, goochelen en uiteraard cabaret.

Heel diepgaand is het nergens. Maar de show is duidelijk goed doordacht, getuigen de kleine hoeveelheid attributen die ze nodig hebben, en het snelle tempo waarin de scènes in elkaar over gaan. Dankzij het feit dat het gezelschap deze show al meer dan driehonderd keer heeft op mogen voeren, zit de routine er lekker in. En telkens als er iets fout lijkt te gaan, blijkt dit toch allemaal gepland te zijn.

Tussen de grote hoeveelheid onzin die er op je af komt, zitten wel degelijk een paar pareltjes verstopt, zoals bijvoorbeeld een robot, waarvan het geluid geproduceerd wordt door een accuboormachine. Soms worden deze helaas net iets te lang gerekt, waardoor de aandacht een beetje verslapt. Maar de staande ovatie die ze aan het eind van deze show krijgen, is meer dan verdiend.

Alle vier zijn de mannen zijn goed in hun eigen vak, samen vormen ze de Ashton Brothers en zetten ze met Ballyhoo! een geweldige show neer. Denk niet dat ze nu bij de pakken neer gaan zitten, inmiddels staat de derde show van de Ashton Brothers al in de theaters, welke als we de recensies mogen geloven, net zo lachwekkend is als de eerste twee.
Recensent:Michel van der Staak Artiest:Ashton Brothers Label:CNR Records
Leon van der Zanden - Zwarte Hond

Leon van der Zanden - Zwarte Hond ”... En zo hebben wij het idee gekregen –mijn generatie-, dat alles wat we...

Tineke Schouten - Spliksplinternieuw

Tineke Schouten - Spiksplinternieuw Ze heeft bijna twintig shows op haar naam, een flinke stapels lp’s en cd’s...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL