RECENSIE: Greg Giraldo - Midlife Vices

giraldoo
recensie cijfer 2010-09-24 De organisator van Amsterdam Comedy Festival noemden Greg Giraldo een grote aanrader en in Amerika noemen ze hem een insult comic. De 44-jarige verwierf zijn grootste naam en faam als één van de geestigste roasters in het populaire Comedy Central-programma The Roast. De ex-advocaat (slechts twee van de negen zaken gewonnen) en vlijmscherpe stand-up comedian heeft met Midlife Vices een nieuwe voorstelling gemaakt. ‘Ik improviseer nogal veel. Het programma is nog eens niet af...’ laat hij backstage weten voordat het optreden begint.

De Amerikaan moet optreden in zijn woonplaats New York en ook het publiek is precies zoals we het verwachten: lekker gemêleerd met veel verschillende culturen en meningen. Toch zijn er makkelijke inkoppers over George Bush, wat volgens de comedian een nep-cowboy is. Ook de strijd tussen John McCain en Barack Obama en zelfs Hillary Clinton wordt even aangehaald, wat eindigt in een slechte imitatie van de huidige president. Andere onderwerpen als The National Puerto Rican Day Parade en filmmaker Michael Moore zullen voor niet-Amerikanen ook een stuk minder lachwekkend (en redelijk gedateerd) zijn.

In de voorstelling komen ook onderwerpen als stamcellenonderzoek, sms-seks, koalaneuk accessoires en automatische ruitenwissers. De onderwerpen hebben vooral een link naar zijn persoonlijke leven. ‘Ik ga weer eens scheiden’ laat de ex-alcoholist weten en hij ontvangt een groot applaus. Ook heeft hij het over homofiele, een gevoelig onderwerp in zijn thuisland. ‘Het maakt mij niet uit als mijn zoon homofiel is. Echt niet. Want dan heb ik altijd nog twee normale zonen. Die wel in de hemel komen’ is één van de harde grappen in Midlife Vices.

De voorstelling krijgt een rare wending wanneer er een bezoekers even is ingedut. Dat het een negroïde rastafari is maakt het wat grappiger, waardoor er uiteraard een aantal grappen gemaakt moeten worden. De slaperige bezoekers reageert vervolgens nogal verbaasd op de opmerkingen. Gelukkig is de opmerking van Greg Giraldo volkomen begrijpelijk en krijgen zijn harde opmerkingen genoeg reactie vanuit het publiek. De 44-jarige leeft voor de aandacht en weet goed op de lachspieren te werken, precies zoals je kunt verwachten van een Comedy Central-pronkstuk.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Greg Giraldo Label:Pias
Wereldband - Kopmannen

De Wereldband - Kopmannen “Zes mannen, negenennegentig instrumenten” , valt te lezen op de flyer van...

BYRNE

Ed Byrne - Different Class Het verschil in klassen (arbeidersklasse, middenklasse,  bovenklasse en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL