RECENSIE: Mitch Fatel - Is Magical

mitchfatel
recensie cijfer 2010-12-28 Veel populaire acteurs maken uiteindelijk de overstap naar de wereld van stand-up comedy, maar bij Mitch Fatel ging het andersom. De Amerikaan ging als 22-jarige naar de New York University en voltooide daar een studie film en acteren. Hij heeft uiteindelijk ook opgetreden in de late night shows van David Letterman en Conan O'Brien en was ook redactielid bij de show van Jay Leno. De duizendpoot is ondertussen 42 jaar en komt met de voorstelling Is Magical.

Het acteren heeft een belangrijke rol in zijn voorstelling en is duidelijk aanwezig, want de volle 62 minuten zien we een oversekste viezerik, wat Mitch hopelijk niet in het dagelijks leven is. Pias Comedy heeft speciaal voor Nederland een ongecensureerde editie uitgebracht en dat duidelijk te merken, de voorstelling weet regelmatig een aantal smakeloze grenzen te overschrijden. ‘I wish that breast would give milk all the time, so when you have sex and you get thirsty…’ is een van de vele fantasieën die worden gedeeld met het publiek. Ook zijn Aziatische seksdebuut, zijn orgy-debuut en onderwerpen als vrouwentennis en sexueel overdraagbare aandoeningen komen langs.

Het gemaakte (perverse) stemmetje en het acteertalent van Mitch zijn soms wat hinderlijk, het komt niet erg spontaan over, maar dat is in Is Magical gelukkig niet het meest verbazende. Wist je bijvoorbeeld dat Thomas Edison de gloeilamp heeft ontdekt tijdens het krijgen van orale seks? En dat je homo’s kunt herkennen aan het sluiten van de ogen tijdens orale seks? En dat hij zijn hond gaat vernoemen naar orale seks? De voorstelling geeft een nieuwe kijk op veel dingen, maar of het klopt is natuurlijk nogal onzeker…

De DVD-uitgave wordt bijgestaan door een aantal interviews met de aanwezigen, waaronder opvallend veel vrouwen zitten. In Nederland zou je snel als vrouwonvriendelijk worden bestempeld met een dergelijke voorstelling, maar in Amerika kan iedereen lachen om de grappen van Mitch. De fans zeggen zelfs te willen worden ontmaagd door de commedian en met hem te willen afspreken. Het is alleen de vraag hoever de onemanshow van de stand-upper afstaat. Het komische Is Magical wordt gebracht met een grote glimlach en dat is geheeld begrijpelijk: de 42-jarige kan lekker vieze praat houden en iedereen vindt het geweldig.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Mitch Fatel Label:Pias
ronaldgoedemondt

Ronald Goedemondt - DedicationRonald Goedemondt begon zijn carrière als onderdeel van het populaire...

Wereldband - Kopmannen

De Wereldband - Kopmannen “Zes mannen, negenennegentig instrumenten” , valt te lezen op de flyer van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL