RECENSIE: Jim Breuer - Let’s Clear The Air

BREUER
recensie cijfer 2010-09-03 De acteur/comedian Jim Breuer komt niet alleen met het boek I'm Not High, I Just Look That Way, maar ook zijn Let’s Clear The Air moet alle uiterlijke misverstanden wegnemen. In 1998 brak de Amerikaan definitief door met de stoner comedy Half Baked en van imagoschade was zeker spraken. Ook zijn slaperige blik hielp niet erg mee en zelfs in zijn laatste voorstelling is softdrugs een groot onderdeel.

De voorstelling is gemaakt als Comedy Central Special in het prachtige New York en er is veel veranderd sinds 1998. De 43-jarige is ondertussen echtenoot en vader geworden en hij heeft al zijn wilde haren verloren. Hij heeft meerdere keren op het punt van doorbreken gestaan, maar het is hem helaas nooit echt gelukt, iets wat ook herhaaldelijk wordt aangehaald. En hij vindt het niet erg, want hij heeft namelijk niks met dure auto-installaties en met kakkerige golfclubs. Verder gaat de voorstelling over antikatertips, slaapdeprivatie en het verbeeldingsvermogen van zijn kinderen.

In de voorstelling komen ook een groot aantal imitaties voor: Dave Chapelle, Tracy Morgan, Norm MacDonald, maar ook bekendere mensen als Sylvester Stallone worden geïmiteerd. Ook komt de vraag waarom kinderliedjes altijd zo ontzettend saai zijn, waarna hij een versie van Metallica, AC/DC en Ozzy Osbourne brengt. De Amerikaan laat regelmatig vallen een grote rockliefhebber te zijn en zelfs een stuk Slipknot komt langs.

Breuer is druk met zijn onemanshow, terwijl een tweetal diaschermen zijn verhalen soms illustreren. Het zijn vooral familiefoto’s en oude pasfoto’s, waarmee hij zichzelf vervolgens belachelijk maakt. De comedian is het kroost van een WOII-veteraan en is opgegroeid in Long Island, en de meeste verhalen worden onderstreept met ‘dit is een waargebeurt verhaal’. Het blijkt dat hij veel verhalen heeft te vertellen, die soms grappig en vermakelijk zijn, maar nauwelijks echt hilarisch.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Jim Breuer Label: 
BYRNE

Ed Byrne - Different ClassHet verschil in klassen (arbeidersklasse, middenklasse,  bovenklasse en...

WITHERSPOON

John Witherspoon - You Got To Coordinate b>John Witherspoon , niet de ondertekenaar van de Amerikaanse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL