RECENSIE: Gabriel Iglesias - Gabriel Iglesias – Hot and Fluffy (Live From Bakersfield)

gabrielig
recensie cijfer 2009-10-08 Door televisiezender Comedy Central kreeg hij de stempel “Comedian of the Year 2006”, hij doet voice-overs voor Disney en hij is regelmatig te gast bij de praatprogramma’s van Jay Leno en Jimmy Kimmel. Terwijl veel Nederlanders de Gabriel Iglesias nog niet zullen kennen, is de stevige Amerikaan in thuisland reeds een grote naam. Overigens geen familie van zangers Julio en Enrique Iglesias, maar een comedian bekend door zijn luide en grappige stemmetjes en zijn geanimeerde stijl binnen comedy.

Veel grote zalen en tours heeft Inglesias reeds gedaan en van zijn uitverkochte optreden in het Fox Theatre in Bakersfield, midden in zijn thuisbasis Californië, is een registratie gemaakt. Het programma droeg de titel Hot and Furry en hiermee ging hij heel 2007 rond de zalen. Dat zijn grappen nog altijd niet gedateerd zijn, blijkt uit de zestig minuten aan speeltijd. Gehesen in een blauw Hawaï-shirt en met enkel een microfoon als instrument, heeft hij de lachers al snel op zijn hand. Het optreden begint met een enthousiaste en uitgebreide staande ovatie en eindigt op precies dezelfde manier.

Hoewel het vooral typetjes zijn die langskomen in het optreden, dit van bijvoorbeeld high school girls tot crocodile hunter Steve Irwin , zijn er ook heel wat tips verstopt in zijn programma. Zo bijvoorbeeld ook hoe je moet reageren wanneer je dronken achter het stuur zit en de politie je aanhoudt. Verplaats jezelf dan snel naar de achterbank en doe alsof de chauffeur net gevlucht was voordat je werd aangehouden. ‘Maar doe het wel enkel wanneer je eigenlijk toch al wist dat je naar de gevangenis moest.’

Naast zijn eigen programma, bevat het schijfje een half uur aan extra’s. Dit van collega’s Armando Codio, Martin Moreno en Noe Gonzales. De drie waren het voorprogramma van de avond in Bakersfield en zijn tevens geregistreerd. De drie hebben een geheel andere stijl dan Inglesias, hier zijn we namelijk geen rare stemmetjes en typetjes. De drie hebben als overeenkomst dat ze hun eigenlijk uiterlijk in de maling nemen. Zo raakt Codio niet uitgepraat over het feit dat hij latino is, Moreno dat hij erg klein is en Gonzales vindt zichzelf lijken op Saddam Hoessein.

Het blijkt dat er na Hot and Furry nog twee voorstellingen zijn uitgebracht en ik ben benieuwd welke typetjes er hier worden gedaan. De 33-jarige Gabriel Iglesias sta je gerand voor harde en gevatte grappen en herkenbare typetjes, maar hopelijk valt hij niet te veel in herhaling. Deze show is in elk geval zeker een aanrader.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Gabriel Iglesias Label:Pias
axisevil

Various - The Axis of Evil Comedy TourHet is 2006 en George W. Bush is de president van Amerika, voor veel...

Youp van ’t Hek – Troost - Oudejaarsconference 2008

Youp van 't Hek - Troost - Oudejaarsconference 2008 In 1954 begint met het uitzenden van het theaterprogramma Nou Je Weet Wa'k...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL