RECENSIE: Theo Maassen - Zonder Pardon

zp
recensie cijfer 2010-01-28 Met de scene die Theo Maassen schopte in De Wereld Draait Door nog vers in het geheugen (de cabaretier maakte een aantal nogal onsubtiele grappen ten koste van Patricia Paay) is het alweer tijd voor zijn volgende dvd release.

Zonder Pardon draaide ook als eerste cabaretshow in de bioscoop, werd vervolgens op tv uitgezonden en ten slotte is er dan nu de fysieke release. De show is dan ook al door veel mensen bekeken, maar dat neemt de pret uiteraard niet weg. Zeker gezien de kwaliteit van de grappen en de scherpe zelfreflectie is dvd de moeite van het nog eens kijken zeker waard.

Dochter

Op Zonder Pardon staat de geboorte van zijn dochter centraal. Maassen praat over het vaderschap. Uiteraard met de nodige grappen, maar tegelijkertijd is hij oprecht en eerlijk. Zonder daar ogenschijnlijk veel moeite voor nodig te hebben grijpt de cabaretier de kijker meerdere malen bij de strot.

Maatschappij

Een cabaretier is natuurlijk geen cabaretier als hij de hedendaagse maatschappij niet nauwkeurig onder de loep neemt. Dat doet Maassen dan ook met verve. Of het nu gaat om paspoorten, Frans Bauer of zelfmoordterrorisme. Hij vliegt met een enorme vaart door een scala aan onderwerpen heen en vuurt tegelijkertijd zoveel grappen op het publiek af dat het in ieder geval nooit saai wordt.

Tempo

Het sterkste punt van Maassen, is dat hij de kijker een blik in zijn ziel gunt zonder het overdreven sentimenteel te maken. Als hij iets te vertellen heeft luister je en steek je er eventueel nog iets van op. Als hij grappen maakt lach je. Met die grappen zit het dan ook helemaal goed op Zonder Pardon. Zonder een moment zijn scherpte te verliezen of in herhaling te treden lost de cabaretier de verwachtingen moeiteloos in.

Must-have

Slechte grappen in De Wereld Draait Door of niet, Theo Maassen is een cabaretier waar wij als Nederlanders bijzonder trots op mogen zijn. Een die meer doet dan een rits van flauwe grappen op het publiek afvoeren, maar een verhaal probeert te vertellen en daarbij gebruik maakt van een doordacht cynisme en zelfspot. Een must-have voor de comedyliefhebber.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Theo Maassen Label:Pias
karinover

Karin Bloemen - Overgang Karin Bloemen is alweer tien jaar over haar hoogtepunt heen! Dat beweert de...

zonderband

Jan Jaap van der Wal - Zonder Band Jan Jaap van der Wal is ongetwijfeld een van Nederlands bekendste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP ARTIEST OF LABEL